ROSA ROIG

 Autora dels textos dels llibres de contes Animals de séquia, Edicions 96 , 2014; La dona que es rigué de Talleyrand, El Petit Editor 2014; i dels poemaris Joc de dos, Germania 2012 i Viatge a Avinyó, El Petit Editor 2015. Finalista en l’edició 2014 del Premi Miquel Arimany de narrativa, amb el recull de contes breus 33 Dones . Segon Premi de l’Ajuntament de Benirredrà al millor article de falla, pel seu conte breu "Foc i Flama", i finalista del Premi Joan Climent de poesia amb Cant Coral. També va resultar finalista al I Certamen de Relat Curt “Pascual Enguídanos-George H. Withe” de Llíria amb el recull de contes Des del tren. Ha participat en els llibres col·lectius: 20 mestres per al segle XX, Conselleria de Cultura i Edicions 96 i en de l’Homenatge a la Paraula, del CEIC Alfons el Vell de Gandia, edició 2016 i 2017.

Escriu periòdicament articles d’opinió per al diari digital La Veu del País Valencià, ha col·laborat amb la Ser-Gandia, en un programa sobre creació poètica amb Vicenta Llorca “Càpsules literàries” i manté dos blogs de creació artística: http://vidapervida.blogspot.com     http://donesdefrontera.blogspot.com

Amb la seua germana, Manola Roig, és comissària de l’exposició Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps , inaugurada en 2017 i patrocinada per la Fundació FULL i la Generalitat Valenciana. També han muntat i dirigit, l’espectacle, Llegim amb les valencianes, lectura dramatitzada de textos de les principals autores valencianes, estrenat amb ocasió de la celebració de la Plaça del llibre i del Dia del llibre valencià 2016. En juny de 2017 començà a impartir el curs de formació per a docents: “Les dones que ens falten: en valencià”, que coordina la professora i investigadora Ana López Navajas.